Nyheter 2012

19/12-2012

Sista dagen med vårt ordinarie schema. En vovve flyttar därför kommer det bli lite ändringar efter juluppehållet. En ny grupp i Äppelviken/Smedslätten skapas under lunchen och där har jag eventuellt en ledig plats för en snäll vovve av någon mindre format.

Har också tid att rasta någon hund under tidiga förmiddagar (ca 9.00) och/eller sena eftermiddagar (efter 15.00). Behöver Ni extra hjälp? Mejla gärna intresset :-)

Emilias Hundtjänst kommer att hålla stängt v.52 och v.1.

 

7/12-2012

En av våra hundar går över regnbågslandet. Vi kommer att sakna Dig, vännen! Varma kramar till hela familjen.

 

 

27/11-2012

Välkomnar Alice, en strävhårig foxterrier, i vårt härliga gäng.

 

 

23/11-2012

Nu stänger vi för helgen. Kontakt endast via mejl. Välkommna åter på måndag.

Trevlig helg på Er alla!

 

13/11-2012


Det har gått fort och den under gårdagen annonserade platsen i närheten av Abrahamsberg verkar vara tillsatt från och med januari 2013. Det finns fortfarande en ledig plats för rastning i Höglandet/Nockeby (se nyheten från den 5/11).

 

12/11-2012

Det finns några enstaka lediga platser hos Emilias Hundtjänst nu. Bor du i Abrahamsberg, Åkeslund, Olovslund eller Nockeby och behöver hjälp med rastning av din hund 3-5 dagar i veckan? Välkommen med intresseanmälan!!

Att passa in i gruppen kräver lite av hunden. Jag ser helst att din hund kan gå hyfsat bra i koppel, har inga problem med hundmöten, är äldre än 2 år och är antingen en kastrerad hane eller en tik (kastrerad eller ej spelar här någon mindre roll). Tyvärr av praktiska skäl kan jag inte ta emot hundar av storvuxna raser i de redan etablerade grupperna. Bra om hunden också är van vid att promenera med andra hundar men detta inget krav.

 

5/11-2012

Tillbaka till jobbet, tillbaka till hundarna. Riktigt skön känsla trots det tråkiga vädret.

Som det ser ut idag kommer jag ha en ledig plats för rastning i Nockeby (ev. Höglandet eller Olovslund) från och med januari 2013. Tid för rastning ca 12.30/13.00 (lite beroende på var vovven bor). Vid intresse, mejla adress och lite info om hunden (ras, ålder, kön, tidigare vana av att promenera i grupp, ev. problem är det som är av största intresset). Vi ser helst att hunden är över 2 år men inget definitivt måste är det. Kontaktmejl: emiliashundtjanst@gmail.com.

 

26/10-2012

Vi håller semesterstängt under höstlovet (v.44). Välkommen åter den 5/11-2012.

 

1/10-2012

Det här året har jag fattat beslutet - nästa år påbörjar jag min hundinstruktörutbildning på Hundsteg. Framtidsutsikter börjar formas till något som liknar en plan =) Målet är att bli vårdekipage alternativt att själv utbilda blivande assistanshundar. Steg 1 mot detta mål har jag redan tagit - under höstterminen 2012 läser jag en 15-poäng-kurs "Djurs medverkan i vård och socialt arbete" vid Malmö Högskola och en 7.5-poäng-kurs "Introduktion till etologi" vid Linköping Universitet. Steg 2 blir allmänintruktörutbildning.

På rätt spår är jag i alla fall och det känns hur bra som helst! =)

Och när det gäller lediga platser hos Emilias Hundtjänst... Bor du i Smedslätten/Ålsten/Olovslund/Nockeby och har en liten hund som behöver komma ut och få sällskap från och med lunchtiden tills du kommer hem på eftermiddagen hör av dig! Kanske kommer det finnas en passningsplats på halvtid (12.30-16.30 alt 13.00-17.00). Vovven hämtas hemma hos dig och sen följer på mina eftermiddagsrastningar och sedan hem till mig där du hämtar den när du är på väg hem från jobbet =) Pris: 3300:-/mån för 5 dagar i veckan.

Ett annat tänkbart alternativ är att du som behöver hjälp med hunden bor i Höglandet, har en liten hund (upp till 45cm i mankhöjden) som vill komma ut på en långpromenad mitt på dagen. Hämtning och lämning hemma hos dig. Tiden är 12.15-13.45/14.00 och rastningsplatsen kostar 3050:-/mån.

Samtliga priser inkl. moms.

 

25/09-2012

Välkomnar wheaten terriern Basse! Ser fram emot våra gemensamma promenader =)

 

18/09-2012

Tiden går så fort när man har roligt. Så kan jag sammanfatta hösten så länge. Sedan slutet på augusti är jag tillbaka på mitt ordinarie schema och inom kort väntas en förändring - jag kommer kunna ta mig fram fortare och bli oberoende av spårvagnens tidtabeller genom att äntligen ha tillgång till en bil!

Förhoppningsvis kommer jag också ha en ledig plats inom rastning från och med november 2012 i området Olovslund/Nockeby så där ungefär mitt på dagen. Hör av dig om din hund behöver ut flera dagar i veckan, gillar sällskap av andra hundar och kan gå hyfsat bra i koppel. Ras och kön spelar ingen roll men helst en vovve av lite mindre storlek (typ max 55cm i mankhöjden och 30kg vikt).

 

22/08-2012

Nu är vi uppe i tolv hundar som promenerar regelbundet med oss och en som följer med enstaka gånger. Min egen vovve är nästan alltid med och om man räknar honom som en i gänget (och det måste man ju göra, eller hur?) så är det fjorton hundar hos Emilias Hundtjänst.

Nu är höstterminen här, skolorna har börjat och jag är tillbaka på mitt ordinarie, just nu i princip fullbokat, schema. Ett stort, stort tack till alla mina kunder, ni är fantastiska! Och vilka underbara vovvar ni har!

 

14/08-2012

Välkomnar dvärgpudeln Abbe i gänget! Så roligt!

 

6/08-2012

Semestertiderna närmar sig slut. De flesta vovvarna är tillbaka och det känns bra att träffa alla glada hundar som dessutom kommer ihåg alla våra rutiner. Det går hur smidigt som helst och det glädjer mig enormt. Som det också ser ut idag kommer jag vara fullbokad på rastning och dagpassning under hösten men eftersom en del bokningar fortfarande är preliminära kan det hända att jag kommer att ha någon ledig plats i september.

Ska också prova den nya bloggfunktionen här på www.n.nu. Hoppas den fungerar bra så att jag kan berätta om våra dagar - också för er som inte har Facebook där vi redan finns sedan förra året.

Tackar alla som bidrar till att Emilias Hundtjänst kan hjälpa hundägare här och mina drömmar gått i uppfyllelse. Glädjen som finns i det arbete kan man inte hitta någon annanstans.

 

13/07-2012

Kampanjen Gula Hund är igång. Den går ut på att informera samhället om att det faktiskt finns hundar som behöver utrymme. Det kan vara pga att de är osäkra på andra människor/hundar eller att de är skadade, eller under utbildning/träning. En gul markering på kopplet eller på hunden betyder "Min hund behöver lite mer utrymme än andra".

Läs mer på Gula Hunds webbsida eller gå med i Facebookgruppen Svenska Gula Hund. Vi tackar för förståelse =) 

 

12/07-2012

Nu är nya annonser inlagda på blocket.se och grannar.se.

Från och med vecka 32 har jag 2 lediga platser inom rastning, en plats i Smedslätten/Äppelviken och en plats i Olovslund/Abrahamsberg (antingen som 30min under morgonen/lunchen/eftermiddagen eller som 2x30min både fm och em). Trevligt sällskap garanteras!

Jag kan hjälpa på kvällstid och under helger, antingen i form av rastning eller passning. Inackordering på flera dygn kan anordnas vid långhelger eller under jul- och sommarlovet.

Vi hörs! =)

 

20/06-2012

Några ändringar i schemat inför hösten 2012. Lediga platser i Abrahamsberg och Olovslund! Intresserad? Mejla gärna för mer info =)

 

17/06-2012

Idag fyller Emilias Hundtjänst 1 år! Stort tack till alla er som har gjort detta möjligt. Stort tack till alla mina kunder, tvåbenta som fyrbenta! Hoppas vi kommer finnas här ett bra tag till =)

Har fortfarande en inackorderingsplats ledig för v. 29-30 ifall ni behöver lämna er vovve tryggt när ni reser bort under den perioden. Pris 250:-/vardagsdygn, 300:-/helgdygn alt. 1500:-/vecka. Priserna inkluderar moms. Er hund bor hemma hos oss och får sällskap av mig, min egen hund (2.5 år, H) och under vissa tider också av min underbara make =) Mejla [javascript protected email address] för mer info eller om ni vill anmäla intresse.

 

13/06-2012

Sommarlovet har just börjat och semestertiderna börjar alldeles strax. Det innebär mycket extra jobb för hundägarna - och mycket extra för mig med. Har en vovve på inackordering nu i veckan och han behöver lite extra tillsyn (speciella omständigheter). Fotbolls EM är också igång =)

Jag ber om ursäkt för att jag dröjer med svar och att jag verkar extra otillgänglig dessa dagar. Tackar för Er förståelse och ber om att kontaktas via mejl eller formulären här.

Från och med Midsommarafton har Emilias Hundtjänst stängt för vår semester också. Då erbjuder jag varken rastning eller passning, inte heller inackordering. Öppnar åter den 9/07-2012 (v. 28).

Denna vecka är lite speciell - på söndag firar vi 1 år tillsammans =) Vill redan nu passa på att tacka för den underbara tiden och ser fram emot flera så lyckade år! =)

 

4/06-2012

Välkomnar tollartjejen Myra.

 

30/05-2012

En del ändringar i schemat planeras inför hösten 2012. Det ger lite utrymme för att ta emot en eller två hundar till men kraven är lite höjda: utöver vaccinerings- och försäkringskrav samt faktum att hunden måste kunna gå ihop med andra hundar behöver vovven också bo riktigt nära de jag redan rastar. Smedslätten, Nockeby och Abrahamsberg - kontakta för mer info.

 

28/05-2012

Nu är prislistan uppdaterad. Gäller nya kunder fr.o.m. 1/06-2012. Kommer i fortsättningen inte erbjuda 60-minuters rastningar i form av abonnemang (annat än för "gamla" kunder och i undantagsfall) utan en rastning kan vara allt mellan 25 och 60 minuter beroende på antal hundar (vissa dagar är det färre hundar och då är det också färre tider att passa och de hundarna som ska ut kan njuta av en längre utevistelse), väder (t.ex. om det blir för varmt - många hundar brukar inte vilja vara ute mer än att göra ifrån sig och sen in igen), hundens kondition för dagen etc.

Har också fixat en ny annons på blocket.se. Hundägare i Äppelviken/Smedslätten i behov av hjälp efter sommarlovet, hör av er! =)

 

21/05-2012

Nu är värmen här. Njut när tillfälle ges men glöm inte din fyrbenta vän - lämna inte vovven i bilen!

A propå värme - det påverkar ju naturligtvis mina rastningar också. Dels kan jag inte pressa mig själv till raskt tempo under de varmaste timmarna på dygnet (just när jag är ute och rastar), dels kan jag inte tvinga hundarna till något som kan vara skadligt för dem. Därför tar vi det ganska lugnt dessa dagar vilket kan medföra en del ändringar i våra "tidtabeller". Vissa går ut lite tidigare, vissa lite senare. Försöker hålla tider så gott jag kan!

Du har väl inte glömt att Emilias Hundtjänst också finns på Facebook? Där kan man hitta bilder, nyheter och andra uppdateringar om mitt arbete. Välkommen!

 

7/05-2012

Under veckorna 28-30 är många av mina ordinarie hundar lediga därför kan jag erbjuda sommarpassning för en eller två vovvar. 150:-/halvdag, 180:-/heldag, 250:-/dygn. Rabatter vid längre vistelse! Samtliga priser inkluderar moms! 

 

1/05-2012

Emilias Hundtjänst har tidigare lagt ut annonsen om semesterhem 2012. Eftersom det visade sig att min make kan reagera riktigt starkt (allergi) på vissa pälstyper har jag som krav att hunden stannar med oss någon helgdag eller kväll så att vi kan prova om en längre vistelse skulle vara möjligt. Först efter en provdag kan vi gå vidare med att skriva på avtalet och inackordera.

Samtidigt vet vi redan att en del raser fungerar bra eller nästan bra. De vi är säkra på är schnauzer (alla storlekar, och då gissar jag att det fungerar med andra strävhåriga så som t.ex. border terrier), labrador, lagotto, pudel. Det verkar fungera hyfsat bra med border collie också.
Vi "testar" oss vidare. Ber om ursäkt för eventuella olägenheter som detta orsakar. Semesterhem 2012 under sommarlovet är fortfarande aktuell - för raserna som maken tål =)
(OBS! Stängt v.26-27)

 

29/04-2012

Välkomnar foxterriertiken Chelsea bland mina kunder =)

 

23/04-2012

Det har varit fullfart på Emilias Hundtjänst och utvecklingen glädjer mig enormt. Kan nog räkna med att jag arbetar med hund på heltid :-) Det gör mig kanske inte rik på pengar men det gör mig definitivt rik på erfarenheter. Och hur många som har den äran att jobba med det de verkligen älskar och brinner för?

Nu fokuserar jag på att nå hundägare som behöver hjälp med passning under kvällar och helger eller i samband med sommarlovet. Jag kan erbjuda mycket utevistelse samtidigt som hunden vilar i hemmiljö precis som du tänkt dig är hos en "privat" hundvakt. Tar inte emot flera än två hundar åt gången - för min skull, för min makes skull, för min hunds skull och för de andra hundarnas skull. Att de ska kunna sova i lugn och ro och aktiveras rätt när vi är ute (om ägaren önskar aktivering, naturligtvis). 

För er nyfikna - vi bor nära t-banan men samtidigt mycket grönt. Skogsstigar har vi gott om här. Även om jag saknar bil kan vi ändå njuta av härliga promenaden vid Mälaren, endast 20min (till fots) bort :-)

 

11/04-2012

Nu är jag mer eller mindre fullbokad när det gäller rastning, speciellt under lunchintervallet. Några enstaka lediga platser under morgontimmarna (före kl. 10.15) och eftermiddagarna (efter kl. 14.30). Gäller endast Smedslätten/Ålsten alt. Abrahamsberg.

Har en plats ledig för passning på dagtidfredagar - behöver du lämna din ögonsten tryggt medans du jobbar eller fixar ärenden? Emilias Hundtjänst kan hjälpa dig =) Det är bara att mejla alt. ringa.

Skulle vilja påminna om att jag kan ta hand om din vovve hemma hos mig under sena eftermiddagar, kvällar eller helger - med eller utan övernattning. Kontakta mig för mer info.

Sist men inte minst, en liten påminnelse: se till att din dagmatte/dogwalker har f-skattsedel eller att du betalar arbetsgivaravgifter för den du anställer!

 

6/04-2012

Emilias Hundtjänst skulle vilja passa på och önska alla en riktigt glad påsk! Rent teoretiskt är jag ledig denna helg men har ni ett akutbehov av rastning/passning är det bara att slå en signal och jag kan se vad jag kan göra.

Samtidigt skulle jag vilja uppmärksamma er på att jag kommer att öppna ett semesterhem åt en eller två hundar under sommarlovet så vill ni lämna er vovve i trygga händer när ni reser bort är det bara att höra av er till mig på mejl =) Pris 1500:-/vecka eller 250:-/dygn.  

 

29/03-2012

Välkomnar storpudeln Zandor i vårt gäng. Hoppas du kommer att trivas med oss.

 

28/03-2012

Det finns fortfarande möjlighet till att anlita Emilias Hundtjänst för extra tjänster under påsktiden. Kan passa din hund hemma hos mig, kan passa din hund hemma hos dig, kan rasta hunden vilken tid som helst på dygnet under själva påskhelgen eller övernatta vovven ifall det behövs. Ingen pensionatförvaring, som någon annan skrivit i blocketannonsen, hos mig heller - men allt vitt istället för svart! :-)

Tar emot intresseanmälan inför sommaren 2012 också! Själv stängt under v26-27 men öppet alla andra dagar under sommarlovet. Kan också ta emot valpar under den tiden :-)

 

26/03-2012

Några enstaka platser kvar nu (rastning på dagtid). Men i övrigt betraktar jag mig som mer eller mindre fullbokad från och med 1/04-2012.

 

14/03-2012

Till er som bor i Olovslund/Höglandet eller  Abrahamsberg!

Som det ser ut idag har jag en plats ledig för passning på halvtid för en hund som är sugen på att följa med oss ut på eftermiddagar. Kan hämta hemma hos er ca 13.30/14.00. Lämning enligt överenskommelse (antingen kommer ni och hämtar hunden hos mig efter kl. 16.00 eller lämnar jag hunden hemma hos er när ni är hemma efter jobbet igen).

Pris från 150:-/dag (inkl. moms)

 

13/03-2012

Välkomnar drevern Frippe och labradoren Casper bland våra kunder :-)

 

12/03-2012

Intresse för att fylla platserna i Nockeby/Olovslund är stort men det finns fortfarande chans att boka in just din hund. Anmälan helst via mejl [javascript protected email address]. Telefon 0738168277 mellan 9.00 och 10.00 eller 15.30 och 20.00. Lämna gärna meddelande ifall jag inte svarar så återkommer jag.

 

1/03-2012

Emilias Hundtjänst håller stängt 2-4/03. Själv är jag bortrest och därför kan vara svårt att nå (särskilt på telefonen) efter kl. 13.00 fredagen den 2/03 fram till ca kl. 15.00 söndagen den 4/03. Läsa mejl kommer jag kunna göra flera gånger under den helgen.

Öppnar åter på måndag. Ha en trevlig helg!

 

29-02-2012

Lycka till i fortsättningen, Morris och Flisa. Tack för den tiden vi haft tillsammans.

 

24-02-2012

Vad tiden går... Ett par lediga platser finns nu, följande alternativ:

 

Rastning (dagtid)

Nockeby/Olovslund/Höglandet, pass á 30min; tid - någonstans mellan 9.00 och 10.30 eller 12.30 och 14.30.

Smedslätten/Ålsten, pass á 30min eller 60min; tid - mellan 10.30 och 12.00 eller 14.45 och 17.00

Nockeby, pass á 30min; tid - ca kl. 12.20

 

Rastning (före kl. 9.00 eller efter kl. 17.00)

hela Bromma, flera lediga platser både á 30min och á 60min

 

Passning (eftermiddag/kväll/helg)

hemma hos mig, ca 5-minuters gångavstånd från t-banestation Abrahamsberg; 2 platser

 

Passning (dagtid)

Om din hund inte har något emot att vara ute och hålla oss sällskap när vi är ute och rastar kan vi ta emot en hund för passning på dagtid. Eftersom jag inte har tillgång till någon bil söker vi först och främst en liten hund som kan tänka sig bäras när det behövs (alltså under 10kg) och som inte är rädd för att åka kommunalt.

En plats!

 

 

22-02-2012

Har idag och en gång nästa vecka en viktig uppgift - att ta hand om två skäggägarna, Zelda och Kenzo (riesen). Hoppas att vi kommer att ha roligt därute :-) 

 

9-02-2012

Under sommaren 2012 har Emilias Hundtjänst möjligheten att erbjuda semesterhem för 1-2 hundar. Pris för enstaka dygn 300:- per vardagsdygn (mån-tor) eller 400:- per helgdygn (fre-sön). Eller 1500:- per vecka (helg ingår). Tar emot intresseanmälan på [javascript protected email address] 

 

23-01-2012

Välkomnar tollaren Whisky. Förhoppningsvis blir det flera promenader i framtiden. 

 

13-01-2012

Jobbar med fotogalleriet här på webbplatsen. Tanken är att jag får presentera alla vovvar i vårt gäng. Naturligtvis tar jag hänsyn till ägarnas samtycke/önskemål.

Laddar upp de första bilderna idag =)

 

10-01-2012

Välkomnar border terriern Brownie på Emilias Hundtjänst!

 

8-01-2012

Välkomnar Bianca i vårt härliga gäng. Vi ses på måndag!

 

Eventuellt kan vi inom kort erbjuda passning på dagtid av en hund (liten storlek) för dig i behov då och då. Kan t.ex. ställa upp som en extra dagmatte ifall din ordinarie blir sjuk. Kontakt via mejl för mer info.

 

4-01-2012

I lunchintervallet har jag en ledig plats på 60 minuter vid 10.45 eller en på 30 minuter vid 11.15 i Smedslätten/Ålsten. Kontakt via mejl, kontaktformulär på webbsidan eller telefon.

 

För 2011 - se Nyheter 2011