Nyheter 2013

15/12-13

Välkomnar jaktlabradoren Zorro med Familjen.

Önskar lycka till Basse.

Har också en allmän fråga till alla er därute - nu jobbar jag på mitt examensarbete som handlar om kastrering och behöver hjälp. Här finns en enkätundersökning, jag vore väldigt tacksam om ni kunde ta er tid och fylla i denna. Stort tack på förhand.

Enkätundersökning om kastrering

 

13/11-13

Året närmar sig sitt slut och jag har nu i veckan skickat brev till samtliga kunder med information om de små prisändringar som kommer nästa år (vanliga månadsabonnemang berörs dock inte), semesterdaga och hur det står till med min utbildning till hundinstruktör. 

Till helgen ska jag ha avslutning på min första valpkurs och ett extra insatt tillfälle på vardagslydnadskursen för de som har missat något under kursens gång. Roligt och givande, nya kurser kommer efter vintern när det blir varmare och ljusare - men tanken finns definitivt.

Jag saknar dock ett ekipage till under min praktik - vill du vara med och lära dig mer om klickerträning? Jag kan komma hem till dig så vi behöver inte stå ute och frysa eller bli genomblöta och vi tränar tillsammans i sammanlangt 5 timmar fördelade på 3 eller 4 tillfällen. Kostnaden är 400kr inkl. moms för samtliga träffar.

Behöver också en hundägare som är villig att låna ut sin hund till mig - jag tränar hunden själv i 5 timmar fördelade på 5 tillfällen, vi går genom vardagslydnadsmetodik. Träning är helt belöningsbaserad och din hund kommer att få arbeta med huvudet under tiden den är med mig, bra vad? Dessa träffar/promenader är helt kostnadsfria.

Som avslutning på detta inlägg vill jag presentera en liten bild som jag verkligen är stolt över - för ett tag sedan fick jag mitt transportörtillstånd (utfärdat av Jordbruksverket efter besiktning hos Länsstyrelsen) och på Rasta Hundens webbsida fick jag en liten bilbild som jag tycker är väldigt söt.

Rasta Hunden AB

 

28/10-13

Bor du i Äppelviken eller Smedslätten och behöver hjälp med lunchpromenader? Hör av dig i så fall, det är möjligt att jag kommer att ha en ledig plats i områdena vid årsskiftet.

 

20/10-13

Nu har jag haft träff 2 på bägge mina kurser och det börjar kännas riktigt, riktigt bra. Så chansen för valp- och vardagslydnadskurser till våren är mycket stor och växer varje dag :-)

Har också uppdaterat prislistan, de nya priserna gäller fr.o.m. 1/01-14 för mina nuvarande kunder och omgående för nya kunder. De största skillnaderna är dyrare extra rastningar för avtalskunder och prisskillnaden mellan vardag och helg där.

 

14/10-13

I helgen debuterade jag i min nya roll som hundinstruktör. Två härliga grupper: en valpgrupp och en vuxengrupp hjälper mig under min resa till att bli färdigutbildad. Lite ovan i början men efter en stund kändes det riktigt, riktigt bra.

Så nästa år, om allt tillåter, kör vi igång kursverksamheten som en kompletterande verksamhet till rastning och passning. Det kommer vara superroligt :-)

 

11/10-13

Fullbokad på rastning, kurserna kickar igång nu till helgen och allt bara flyter på.

 

14/9-13

Sjukt mycket händer här hela tiden. Utbildningen går framåt (har fortfarande några lediga platser där för er som vill träna vardagslydnad enskilt eller i grupp, hör av er för mer information), livet rullar.

Sedan slutet på augusti har jag också varit fullbokad så nu är det enbart möjligt att anmäla intresse och ställa sig i kön. Hur länge måste man vänta beror mycket på var man bor så skriv gärna er adress när ni mejlar. Smedslätten, Abrahamsberg och Nockeby har ca 6 månaders väntetid, övriga områden längre. Men vem vet, kanske blir en plats ledig i ditt område bara om ett par månader? Det är aldrig fel att fråga.

Att ta emot samtal är riktigt svårt för mig. Jag har ingen handsfree set (har aldrig lyckats att få tag på ett som fungerar med mina öron och iPhone 5) så jag kan inte svara när jag kör eller rastar (ibland kan jag det men det är nog snarare undantag än regel), och inte heller när jag tränar (kvällstid) - så det alldeles bästa är faktiskt att skicka iväg ett mejl eller fylla i kontaktformuläret på webbsidan.

Tycker du att du väntat för länge på svaret? Kan hända att jag inte sett ditt mejl. Jag blir inte sur om jag får ditt mejl en gång till eller om jag får en påminnelse - snarare oerhört tacksam :-)

Hoppas ni alla har det riktigt, riktigt bra i det fina sensommarvädret! Detta år har varit fantastiskt!

 

17/8-13

Välkomnar frallan Bengtsson med Familjen.

 

15/8-13

Nu har jag rastat i nästan 2 veckor igen och har också börjat med projektekipage för min utbildning till instruktör. Det fattas fortfarande några ekipage - vardagslydnad (kontakt, följsamhet med och utan koppel, inkallning etc.) står på schemat. Hör gärna av dig via mejl [javascript protected email address] eller via kontaktformuläret här på webbplatsen.

 

6/7-13

Semesterstangt v.27-31. Ar tillbaka mandagen den 5 augusti.

Trevlig sommar!

 

4/7-13

Valkomnar wachteltiken Anouk!

 

25/6-13

Sommaren är här för fullt. Några färre hundar den här och nästa vecka så hör av dig om du behöver hjälp någon enstaka dag, även med passning. Kanske ska du på stan och behöver någon som hjälper dig under tiden du handlar? Eller ut på kvällen på en sommarfest?

 

12/6-13

Lycka till i fortsättningen, Qelly med Familjen. Vi kanske ses till höst.

 

10/6-13

Emilias Hundtjänst firar 2 år på marknaden (uppstart 17/6-2011). Du som täcknar ett månadsabonnemang på rastning/-ar 3 eller 5 dagar i veckan med start senast den 30/9-2013 kan göra det till ett pris på 1950kr/mån resp. 1500kr/mån. Du som täcknar ett abonnemang på passning (halvdag) får 10% rabatt på priserna (se gällande lista). De rabatterade priserna gäller de första 3 månaderna, därefter ordinarie pris.

Lediga platser för rastning:

Abrahamsberg (ej Riksby) före kl. 10.00 och efter kl. 14.00 (kan kombineras till 2x30min eller utnyttjas som 1x30min antingen fm eller em) samt en plats ca 12.30 (30min)

Äppelviken/Smedslätten/Ålsten ca 11.00 (i första hand för dig som behöver hjälp 2dgr/v. tis-ons) och en plats ca 15.30 (allt från 1 till 5ggr i veckan)

Olovslund ca 12.00 (30min)

Nockeby (ej Nockebyhov) ca 13.30 (30min)

Som hundinstruktör under utbildning söker jag också ett ekipage intresserad i klickertänket (utan förkunskaper) som vill lära sig mer och samtidigt hjälpa mig att utvecklas i mitt lärande. Är du den jag söker? Hör av dig på [javascript protected email address]

 

7/6-13

Sommaren är här, värmen är här och snart också semestertiderna börjar. Behöver du någon extra hjälp v. 25-27 har står jag till tjänst.

Det finns ett par lediga platser inom rastning och passning från och med augusti/september 2013, också under lunchintervallet! Mejla gärna [javascript protected email address] och skriv gärna lite info om din/-a hund/-ar.

 

7/5-13

Vill önska Alice och hennes familj lycka till! Vi kommer att sakna dig, Terrierdamen!

 

5/5-13

Välkomnar extrahunden Malte (golden retriever). Vi kommer förhoppningsvis hinna med en hel del under våra promenader den kommande veckan.

Du vet väl att Emilias Hundtjänst finns med på Facebook där vi dagligen uppdaterar med höjdpunkter och bilder? Besök och gilla oss gärna på Emilias Hundtjänst. Dela gärna med vänner och bekanta. Du kan också kontakta oss med synpunkter angående webbsidan, facebooksidan, våra tjänster och allt annat du kan tänka dig. Vi lyssnar och försöker ständigt förbättra vår service.

 

7/3-13


I helgen började jag min instruktörsutbildning. I utbildningen ingår en hel del praktik som jag tänkte schemalägga lite senare i år. Vad jag behöver är 3 stycken hundar som jag kan träna i vardagslydnad utan att ägaren är med (5 timmar varje hund, flera tillfällen) och 3 stycken hundar med ägare som vill hjälpa till och vara med (samma här, 5 timmar varje ekipage, flera tillfällen, vardagslydnad). Dessa träningstillfällen är helt kostnadsfria!

Skulle du och/eller din hund kunna hjälpa mig? Mejla gärna på [javascript protected email address] så återkommer jag med lite mer information.

Det kan förresten hända att en plats för rastning blir ledig i Smedslätten/Äppelviken under lunchintervallet. Är du intresserad? Fyll i kontaktformuläret på webbsidan alt. mejla [javascript protected email address] och berätta lite mer om din hund och era behov så bokar vi ett möte.

 

28/02-2013

Rufus sista dag idag. Vill önska lycka till i fortsättningen!

 

20/02-2013

Välkomnar miniaussien Qelly med familjen. Qelly börjar hos oss efter sportlovet. 

Nu räknar jag mig som fullbokad under lunchintervallen och öppnar därför en väntelista. Närmare sommaren kommer jag ha en ledig plats vid 14-tiden i Olovslund/Abrahamsberg/Åkeslund, det går bra att redan nu lämna ett intresseanmälan.

 

 

10/02-2013

Välkomnar labradoren Tiger och hans familj. Vi ska börja promenera tillsammans redan imorgon :-)

 

9/02-2013

Snön fortsätter falla, fint har det blivit igen. Hundarna blir inte smutsiga - dessutom är de flesta riktigt glada över det faktum att vintern kommit tillbaka :-) Skulle bara önska lite stabilare temperaturer (på t.ex. -5 eller -7).

Snart är jag återigen fullbokad på dagarna. Det finns ett visst utrymme till kvällsrastning och helgrastning så om du behöver lite extra hjälp under de s.k. "obekväma arbetsider" är det bara att lämna in ett intresseanmälan.

Ha en fortsatt trevlig helg!

 

5/02-2013

Tiden går riktigt fort och sakerna händer. Inom kort kommer vi troligen kunna välkomna, om allt går som planerat, så mycket som tre nya hundar! :-) Lediga platser börjar ta slut så är ni fortfarande intresserade i att anlita mig som er hundrastare - välkomna med intresseanmälan så fort som möjligt. 

OBS! Inga lediga platser inom passning om det inte handlar om kvällstid eller helger. Endast fåtal platser kvar inom rastning.

 

6/01-2013

Nu är jag tillbaka från min lilla julsemester, redo för 2013 och nya äventyr. Har ett par lediga platser inom både rastning och passning, en annons på Blocket bör dyka upp när som helst så håll utkik där eller mejla för mer info. 

Roligt att vara tillbaka. Ser fram emot alla glada svansar imorgon!

 

För nyheter 2012 och 2011 se Nyheter 2012