Nyheter 2014

16/12-2014

Nu är min lilla flicka här och vi har landat lite i rutinerna och det är dags att tänka lite på vad som händer med företaget 2015. Från och med januari 2015 tänkte jag erbjuda rastning igen, gäller hela Bromma denna gång och inte bara ett begränsat område kring Mälaren och enbart 1-2 platser lediga (min egen hund, som alltid, med i gruppen). Därefter efter sommarlovet 2015 erbjuds det rastning under lunchen. Jag kommer alltså arbeta med rastning på halvtid från och med augusti 2015, resterande tid tänker jag ägna min kursverksamhet och privatträning.

Promenader under vintern 2014/2015 och våren 2015 är tänkta att vara aktiveringspromenader till lite högre pris än det brukade kosta hos mig förut. Hunden som följer med oss måste kunna gå fint i koppel (jag kommer ha barnvagnen med ibland och ibland dottern i bärsele) och det vore bra om den kunde gå lös ibland för att underlätta skogslekar. I promenadpaketet ingår t.ex. godissök, skogsagility och lek med andra hundar. Det vore bra om hunden som sällskapar oss är en kastrerad hane eller en tik (OBS! ej löptik!) för att underlätta för mig och min egen hund.

Pris per gång 200:- inkl moms.

Det går enbart att boka tid mellan kl 10.30 och 13.30. Start januari 2015 eller senare.

Intresserad? Mejla gärna och berätta mer om din hund och era behov så bokar vi ett kostnadsfritt möte där vi går genom detaljer och låter våra hundar bekanta sig med varandra.

 

13/10-2014

Från och med nu till och med 28/2-2015 erbjuder vi på Emilias Hundtjänst inga tjänster pga föräldraledighet. Åter i mars 2015 med spännande kurser och ev. ett par platser för rastning. Återkommer med mer information efter Nyår!

 

3/9-2014

Av hälsoskäl är jag tyvärr tvungen att ändra mina planer när det gäller tillfällig hjälp med hundar under september 2014. Vi kan tyvärr inte binda oss till uppdrag för mer än enbart enstaka tillfällen under de första veckorna i september.

Lycka till alla fina vovvar som vi haft äran att rasta/passa/träna under dessa 3 år och 2 månader!

 

19/8-2014

Semestertiderna har nått sitt slut. För oss innebär detta en rad förändringar. Familjen kommer att utökas senare i år och därför vinkar jag hejdå till "mina" vovvar de närmaste dagarna/veckorna.

Sista ordinarie rastning för kunder med månadsabonnemang sker fredagen den 29/8-2014. Sista ordinarie passning för kunder med månadsabonnemang sker fredagen den 6/9-2014. Dock är jag i begränsad omfattning tillgänglig för rastning eller passning vid enstaka tillfällen hela september ut.

Också för er som önskar lite tips i vardagslydnad. Är ni intresserade i en kortkurs i t.ex. koppelträning? Maila gärna så sätter vi ett datum i september! :-)

 

5/6-2014

Under juli och augusti månad har jag möjlighet att hjälpa flera med rastning och/eller ställa även upp som semesterhem. Så tveka inte att kontakta mig på emiliashundtjanst @ gmail.com eller 073 816 82 77. Gäller Västerort fr.o.m. v 26. 

7/5-2014

Nu är det dags att dela årets största nyhet som tyvärr påverkar mina nuvarande och potentiella kunder mer än jag skulle önska. Familjen som idag består av Emilia (Hundtjänstens grundare och enda "anställd") hennes make och vovven Strike kommer under hösten få tillökning i form av en liten "valp" på två ben. Därför kommer Emilias Hundtjänst läggas vilande under en period med start 1/10-2014.

Däremot kommer jag ha lite extra tid för era vovvar under sommarveckorna i juli och i början på augusti så om ni är i behov av ett semesterhem när ni reser bort, hör gärna av er :-)

 

2/4-2014

Under juli-månaden kommer vi kunna erbjuda semesterhem. Söker du efter någon som kan hjälpa dig med din vovve när du reser på semester? Hör av dig direkt!

 

5/3-2014

Tillbaka på jobbet men inga flera nyheter angående framtiden. Därför är det för tillfället "antagningsstopp" när det gäller nya hundar. Kurserna kommer också senare än jag har tänkt mig. 

Kommer definitivt uppdatera sidan när det är dags!

 

21/2-2014

Livet är inte förutsägbart - ibland för gott, ibland för ont. Just nu ligger vissa av företagets planer på is. Vi avvaktar med slutbesked (gäller omorganisation och ev. rastningsplatser efter sommaren) innan vi själva vet mer om hur situationen utvecklas.

Annars är det sportlov i Stockholm och vi stänger för vecka 9. Vi är tillbaka på plats måndagen den 3/3-14 (v 10). Trevlig helg!

 

26/1-2014

Det har varit mycket intensiva veckor och månader. Företaget har blivit lite "lidande" och jag har inte varit lika tillgänglig som jag skulle vilja vara. Dels har vi min utbildning som har tagit en hel del av mina helger, dels har vi de låga temperaturerna ute och kylan som gör att efter en hel dag ute med hundarna orkar man inte mycket på kvällstid och därför har jag behövt vila och återhämtning i form av bl.a. extra sömn, dels har vi haft årsskifte och allt administrativt arbete som det innebär och dels har jag faktiskt tagit extra hand om några fyrbenta kunder. Allt detta tillsammans innebär att jag ligger lite efter med annat, bland annat mejl och samtal samt har inte riktigt några större möjligheter för nya kundmöten de närmaste veckorna.

När det gäller passning på dagtid (mobilt hunddagis) har jag alla platser bokade sedan länge och ingen utökning före sommaren planeras. Om det sker utökning efter sommarlovet kan jag inte säga mycket om men händer det kan jag endast ta emot en liten hund - det finns regler för transport och burstorlekar jag som företagare och transportör måste följa därför kan jag tyvärr inte tacka ja till uppdrag som innebär stora hundar så länge ingen av de nuvarande säger upp sin plats (vilket jag verkligen hoppas att ingen gör för jag älskar "mina" hundar).

När det gäller rastning på dagtid är situationen väldigt lik, senast i tisdags tog vi emot en ny vovve som kommer att följa med oss tre dagar i veckan till att börja med men planer på att ha honom varje dag finns.

Det finns vissa faktorer som påverkar det nuvarande schemat och gör att jag inte kan säga hur det ser ut tidsmässigt, en av mina fyrbenta vänner är avbokad, en annan följer med på flera promenader under v. 4 och 5 och därför ser promenadgrupperna och tiderna lite annorlunda t.o.m. sista januari. En annan ändring påverkar schemat under februari-månad då två rastningar (fm och em) kommer att ske på en annan ort än vi brukar och det innebär en lite längre bilresa för mig som kör till, från och emellan hundarna. Ytterligare en ändring sker fr.o.m. 1/2 - förmiddagspasset börjar med hämtning av daghundar som är med på förmiddagsrastningarna. Detta innebär större möjligheter i framtiden till att hjälpa med semesterpassning samtidigt som det ger mig fastare arbetstider, något jag och min fyrfota arbetskamrat Strike verkligen behöver.

I slutet på februari (v. 9, sportlovet) håller Emilias Hundtjänst stängt i en vecka, därefter öppnar vi åter den 3/3-2014. Från och med mars månad är jag återigen tillgänglig för nya kundmöten, passning på kvällstid/helgtid och - sist men inte minst - öppning av vår kursverksamhet! Håll utkik!

Vill passa på och tacka alla som har funnits med, bidragit med hjälp samt visat förståelse för att vissa saker tar lite längre tid eller att jag inte kunde ge de raka svar de förväntat sig. Det är lite läskigt (men o, vad spännande) med förändringar!

 

19/1-2014

Nu kan jag (Emilia) titulera mig "diplomerad hundinstruktör". Har klarat mig genom alla prov, blivit godkänd på samtliga inlämningsuppfiter och hämtat ut mitt diplom. Min utbildning ger mig också behörigheter till att starta och driva hunddagis/hundpensionat, något som jag definitivt kommer göra i framtiden.

 

 

 

10/1-2014

Idag kommer vintern och den stannar hos oss minst en vecka. Strike har redan uttryckt glädje över den lilla snön som redan kommit under natten men det regnar tyvärr mer än det snöar i dagsläget och ska fortsätta så hela förmiddagen. Halkrisken ökar därför ber jag om förståelse för eventuella förseningar eller att någon vovve kommer ut tidigare än vanligt - allt behöver anpassas efter rådande väderförhållanden. Väderprognosen verkar lite osäker på hur detta utvecklas.

Under den här veckan har det inkommit många nya samtal som tyvärr oftast av olika anledningar resulterar i att man hamnar i röstbrevlådan. Jag skulle vilja be er alla att försöka kontakta mig via mejl eller formuläret på webbsidan om ärendet inte är brådskande. Tack på förhand.

Skulle också vilja uppmärksamma att vi är fullbokade på rastning och passning vardagar 8.00-16.00, enbart möjligheten till att skrivas in på väntelistan finns i nuläget om man behöver hjälp dagtid. En viss möjlighet till kvällsrastning efter den 20/1 finns, kontakta mig på [javascript protected email address] för mer information.

Har du hund och tänker anlita hjälp i form av hunddagis eller hundrastare? Jag håller på, utifrån mina egna erfarenheter, forma en vardagslydnadskurs där, förutom kontakt, följsamhet och lite annat som hör till hundägarvardag, kommer vi ta upp grundfärdigheter för hundpromenader i grupp med en dogwalker. Spännande och hoppas på intresse. Det kan anmälas redan idag på mejl [javascript protected email address] eller via kontaktformulären på den här sidan. Starten planeras i april men om tillräckligt många anmäler intresse redan nu kan en möjlig start redan i februari komma i frågan.

Ha en skön fredag och en mycket trevlig vinterhelg!

 

6/1-2014

Nytt år, nya möjligheter. Snart är jag färdigutbildad hundinstruktör och en del kursidéer har fötts upp under den senaste tiden så håll utkick på webbplatsen och facebook-sidan för mer information som kommer senare under vintern/våren.

Vill du veta vilka dagar som företaget är stängt under 2014? Besök gärna Semesterstängt 2014. I år har jag valt att inte stänga för hela sommarlovet utan endast enstaka veckor, de andra veckorna är jag tillgänglig för både rastning och passning av hund. Kanske någon för dig som letar efter semestermatte åt din hund när du och din familj reser bort i juli? Då kanske kan mitt hem vara lösningen för dig. Kravet är att din hund kommer bra överens med min hund och att din hund är van att åka bil.

Gott Nytt År!

 

För nyheter 2013 besök Nyheter 2013.

För nyheter 2012 och 2011 se Nyheter 2012