Om mig

En gång för länge sedan frågade jag min mamma om det fanns hundar i himlen. Prästen i kyrkan hade ju sagt att det bara var människor som fick komma dit.

"Jag vet inte" - svarar mamma. - "Varför?"

"Om det inte finns hundar i himlen vill jag absolut inte dit!"

 

Jag som driver Emilias Hundtjänst heter Emilia Östlund, är 33 år gammal och har ägnat i princip hela mitt liv i närheten av hundar. Jag har varit dagmatte åt olika hundar sedan tidiga tonåren och har erfarenheter av olika raser, bl.a. american staffordshire terrier, berner sennen, cocker spaniel, eurasier, groenendael, labrador, schäfer, saluki, schnauzer, rhodesian ridgeback. I föräldrahemmet fanns en blandrastik (riesenschnauzer/vorsteh/labrador) som vi i familjen hade adopterat från ett hundstall. Har också tagit hand om en huskyblandning som jag delägde med min mormor (han finns dock inte längre kvar). 

Jag är diplomerad hundinstruktör och är berättigad till att öppna och driva hunddagis/hundpensionat. I framtiden kommer jag utbilda mig till problemhundskonsult.

Tidigare Brommabo bor jag numera i Hässelby villastad tillsammans med min "flock" som består av min man, våra två barn (4 år resp 6 månader) samt två härliga schnauzerkillar Strike (8.5 år) och Uno (3.5 mån). 

Efter att ha jobbat en del i diverse branscher och pluggat en del på högskolan, beslutade jag mig för att förena min hobby med mitt yrkesliv i ett - på så sätt skapades Emilias Hundtjänst. Jag ser detta som en långsiktig plan. Jag kan inte se mig själv någon annanstans än med hundar som ger mig livsglädje och har lärt mig njuta av varje stund.

Under våren 2016 fick jag ett erbjudande om att vikariera som personal- och kundansvarig på Klicka Hundcenter vilket jag tackade ja till. Sedan juni 2016 jobbar jag också som personalansvarig (numera i avdelning Bromma) och kundansvarig på Klicka Hundcenter och fortsätter utvecklas.

Vid sidan om passar jag på att utbilda mig inom hund. Hittills har jag läst följande:

Hundens beteendebiologi - introduktion, Linköpings Universitet (HT 2011)

Hundmassage för hemmabruk, Hundens Hus (okt-dec 2011)

Trimkurs schnauzer (grund), Jannica Wallin, Kennel Fixus/Wallins Hundvård (nov 2011)

Första Hjälpen Hund, Ylva Trygger/Canis Academy (mars 2012)

Hundens beteendebiologi II, Linköpings Universitet (VT 2012 - pågående)

Introduktion till etologi, Linköpings Universitet (HT 2012)

Djurs medverkan i vård och socialt arbete, Malmö Högskolan (HT 2012, pågående)

Hundinstruktörsutbildning, Hundsteg (mars 2013 - januari 2014)

Fortsättningskurs i etologi, Linköpings Universitet (VT 2015 - pågående)

Rallylydnadsinstruktör, Heart of Gold (april 2016)

 

Har också deltagit i en rad seminarier inom hund, bl.a. ADVENTure Dog Conference 2011 som handlade om uppfödning, avel och genetik, 2012 om hundens jaktlust och jakthundar samt 2013 då ämnet var "In-, ut-, av- och omlärning".

 

Tränar också mer än gärna min schnauzer. Vi har provat på en del olika hundsporter - personspår, tävlings- och rallylydnad, personsök och agility. Vi tävlar tillsammans inom rallylydnad, tävlingslydnad och agility.

Har också ställt ut honom på rasspecialen i Stockholm (augusti 2010 och augusti 2014) samt på Lilla Stockholm 2014.

 

Strikes meritlista:

SE RallyCH

LP I

LPII

samt uppflyttad till och startat i klass 2 i agility 

 

Unos meritlista:

familjens förste buse