Om mig

En gång för länge sedan frågade jag min mamma om det fanns hundar i himlen. Prästen i kyrkan hade ju sagt att det bara var människor som fick komma dit.

"Jag vet inte" - svarar mamma. - "Varför?"

"Om det inte finns hundar i himlen vill jag absolut inte dit!"

 

Jag som driver Emilias Hundtjänst heter Emilia Östlund, är 37 år gammal och har ägnat i princip hela mitt liv i närheten av hundar. Jag har varit dagmatte åt olika hundar sedan tidiga tonåren och har erfarenheter av olika raser, bl.a. american staffordshire terrier, berner sennen, cocker spaniel, eurasier, groenendael, labrador, schäfer, saluki, schnauzer, rhodesian ridgeback. I föräldrahemmet fanns en blandrastik (riesenschnauzer/vorsteh/labrador) som vi i familjen hade adopterat från ett hundstall. Har också tagit hand om en huskyblandning som jag delägde med min mormor (han finns dock inte längre kvar). 

Jag är diplomerad hundinstruktör och är berättigad till att öppna och driva hunddagis/hundpensionat. I september 2022 påbörjar jag min utbildning till hundpsykolog. 

Tidigare Brommabo bor jag numera i Hässelby villastad tillsammans med min "flock" som består av min man, våra två barn (7.5 och 4 år) samt två härliga schnauzerkillar Strike (12.5 år) och Uno (4 år). 

Efter att ha jobbat en del i diverse branscher och pluggat en del på högskolan, beslutade jag mig för att förena min hobby med mitt yrkesliv i ett - på så sätt skapades Emilias Hundtjänst. Jag ser detta som en långsiktig plan. Jag kan inte se mig själv någon annanstans än med hundar som ger mig livsglädje och har lärt mig njuta av varje stund.

Under våren 2016 fick jag ett erbjudande om att vikariera som personal- och kundansvarig på Klicka Hundcenter vilket jag tackade ja till. Under perioden juni 2016 - juni 2022 har jag jobbat som verksamhetschef på Klicka Hundcenter. Fr o m augusti 2022 är jag på heltid verksam inom Klicka Hundcenter - som chef, verksamhetsutvecklare och inte minst hundinstruktör. 

 

Vid sidan om passar jag på att utbilda mig inom hund. Hittills har jag läst följande:

Hundens beteendebiologi - introduktion, Linköpings Universitet (HT 2011)

Hundmassage för hemmabruk, Hundens Hus (okt-dec 2011)

Trimkurs schnauzer (grund), Jannica Wallin, Kennel Fixus/Wallins Hundvård (nov 2011)

Första Hjälpen Hund, Ylva Trygger/Canis Academy (mars 2012)

Hundens beteendebiologi II, Linköpings Universitet (VT 2012 - pågående)

Introduktion till etologi, Linköpings Universitet (HT 2012)

Djurs medverkan i vård och socialt arbete, Malmö Högskolan (HT 2012, pågående)

Hundinstruktörsutbildning, Hundsteg (mars 2013 - januari 2014)

Fortsättningskurs i etologi, Linköpings Universitet (VT 2015 - pågående)

Rallylydnadsinstruktör, Heart of Gold (april 2016)

 

Har också deltagit i en rad seminarier inom hund, bl.a. ADVENTure Dog Conference 2011 som handlade om uppfödning, avel och genetik, 2012 om hundens jaktlust och jakthundar samt 2013 då ämnet var "In-, ut-, av- och omlärning".

 

Tränar också mer än gärna mina schnauzrar. Jag och Strike har provat på en del olika hundsporter - personspår, tävlings- och rallylydnad, personsök och agility. Med honom har jag tävlat i lydnad, rallylydnad, nosework och agility. Han är numera pensionär och älskar att slappa i soffan men tackar inte nej till uppletande eller nosework när tillfälle ges.

Uno som flyttade in till oss 2018 tränas mest i lydnad, spår och drag men vi kör lite rallylydnad och nosework också när tiden tillåter samt gått grundkurs i sök (personsök). Han är svensk och dansk utställningschampion och har bara ett resultat kvar till uppflytt i rallylydnad då han hamnar i samma klass som Strike. 

 

Strikes meritlista:

SE RallyCH

LP I

LPII

samt uppflyttad till och startat i klass 2 i agility 

 

Unos meritlista:

DKUch

SeUch

Korad

RLD N

RLD F

SV JV-19